Ali Gültekin

17 Ekim 2015 Cumartesi

TÜRKİYE BİZ, BİZ TÜRKİYE’YİZ


15 Ekim 2015
Ali GÜLTEKİN
 -Yahudi’yiz
Müslüman’ız
Budist’iz
Hıristiyan’ız
Ateist’iz
-Sünni’yiz
Alevi’yiz
Şafi’yiz
-Ermeni’yiz
Kürt’üz
Türk’üz
Rum’uz, Laz’ız, Çerkez’iz, Arnavut’uz…
İnsanız, birlikte Türkiye’yiz
BARIŞ VE DEMOKRASİ İSTEDİLER
Öğretmendiler
Öğrenciydiler
Doktor, Mühendistiler
Memurdular
İşçiydiler
Emekliydiler
İşsizdiler
Madenci, Çocuktular… Türkiyeliydiler…
TÜRKİYE’DEN BARIŞ İÇİN GELDİLER
Malatya’dan
Rize’den
Batman’dan
Konya’dan
Manisa’dan
Mersin’den
Çanakkale’den
Edirne’den BARIŞ ve DEMOKRASİ için geldiler…
TÜRKİYE’YE BARIŞ GÜVERCİNLERİ OLARAK DAĞILDILAR
Emekli işçi NİZAYİ BÜYÜKSÜTÇÜ Bolu’ya
Öğretmen ERCAN ADSIZ Çanakkale’ye
Öğrenci ELİF KANLIOĞLU Didim’e
İşçi EMİN AYDEMİR Manisa’ya
Genç MEHMET ALİ KILIÇ Malatya’da
Altmış yaşındaki yaşlı MAKBULE VURAL Erzincan’a, dokuz yaşında çocuk DENİZ ATILĞAN Batman’a… BARIŞ ve DEMOKRASİ elçileri olarak dedelerinin Çanakkale’de savaşarak kazandıkları Anadolu toprakları ile buluştular.
BARIŞIN ve DEMOKRASİNİN KİME ZARARI VAR?
-Kendi insani değerlerine sahip çıkmayanlar: BARIŞ ve DEMOKRASİ için sokağa çıkanlara “komünist, terörist, PKK’lı, Marksist…” diyenler, BARIŞ ve DEMOKRASİ insanlığın, dolaysıyla sizin de yaşam hakkınız değil mi?
-Ülkemizin yetkili kurumları: Yönetmek yasaklamak mı? Güven içinde yaşamak bizim hakkımız değil mi*?
- Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Parti Genel başkanlarımız siyaset etiği yaşanılan toplumsal ve bireysel olaylar için siyasi sorumluluk almamak mı?
-İçişleri Bakanım: “Güvenlik açığı yok” bu kadar can verdik. Güvenlik açığı olsaydı halimiz nice olurdu?
- Devlet Denetleme Kurumu’na sevk edilen Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink dosyalarının akıbeti ne oldu ki? Ankara garında parçalanan cesetlerin sonucu ne olur?
İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ DEĞİL
Göçmen bir geleneğe sahip olan biz Türkler yaşam koşullarımızdan dolayı insanları din, renk, ulus, milliyet, dil olarak ayrıştırmadan birlikte BARIŞ içinde yaşadık. BARIŞ’I, DEMOKRASİ’Yİ özümseyerek, farklılıklarımıza hoş görü ile yaklaşarak yaşam sürdük.  Bizi ayrıştırıp yalnızlaştırmak, Türkiye’yi kan gölüne çevirmek isteyen, kandan beslenen katiller sürüsü Türk değil, tükürüğümüz olmazlar.
Biz, Yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü.
Barış güvercinlerimizi Türkiye’nin dört bir yanına uğurladık
Yüreklerimiz yaralılarımız için çarpıyor.
Barış istiyoruz.
Demokrasi istiyoruz, Birlikte yaşam istiyoruz.
Hadi hayırlısı…

MANİSA NEDEN MARKALAŞAMIYOR?

08 Ekim 2015

Manisa ancak kendi dinamikleri üzerinden marka şehir olma çalışmalarını sürdürebilir. Bunun için şehrimizin zenginliklerini ortaya çıkarmamız gerekir. Bu konuda  Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında, teknolojiyi, bilimi, teşvikleri, fonları takip eden bir çalışma yürütülüyor.
MANİSA’NIN ZENGİNLİKLERİ NELERDİR?
-Tarım
-Sanayi
-Hayvancılık
MANİSA TARIM ŞEHRİ Mİ?
Miras paylaşımı ile tarım alanları küçüldü. İl topraklarının % 91,7’si tarıma elverişli iken bu potansiyeli tam olarak kullanamamaktayız. Manisa pamuğu ile helalleşti, tütün duman olup Spil'den aştı. Manisa üzümünün mirasını  İzmir yiyor. Gediz’i küstürmüşüz. Şeftali ile gönül eğleyip, kiraz ile şenlik yapıyoruz.
Bugün gübre, ilaç, mazot fiyatlarının yüksekliği, bilinçsiz ekim ve bakım ile Manisa potansiyelinin altında ürün elde etmekte.
Vali Bektaş’ın Gediz’in temizlenmesi, organik  tarım alanlarına yönelik projeleri ile Manisa’nın tarım gücünü ortaya çıkarma çabaları ve çalışmalarını sürüyor.
MANİSA SANAYİ ŞEHRİ Mİ?
Manisa güçlü bir sanayi şehri olmasına rağmen sanayi’den tam verim alamıyor. Manisa’da bulunan büyük şirketlerin merkezleri İstanbul, İzmir gibi şehirlerde bulunuyor. Mavi ve beyaz yaka olarak ayrıştırılan yönetici düzeyindeki beyaz yakalılar İzmir, İstanbul gibi şehirlerde yaşamakta. Sanayi tarım alanlarını içine doğru büyümekte. Şirketler kazanımları ile Manisa’ya ikinci bir yatırım yapma yerine kazanımlarını başka şehir ve ülkelere taşımaktalar. Manisa sadece üretim ve işçi şehri olarak varlığını sürdürmekte.
MANİSA HAYVANCILIĞIN NERESİNDE?
Manisa son yıllarda hayvancılık köylerde bile yapılmıyor. Çok az düzeyde besi hayvancılığı dışında, keçi ağırlıklı sürüler ile geçim sağlayan köylerin birçoğunda hayvancılık terk edildi. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hayvancılığın tekrar geliştirilmesi için köylerde faliyetler sürdürüyor.
MANİSA ÜNİVERSİTE ŞEHRİ Mİ?
Manisa’nın üniversitesi var ama öğrencilerimizi Manisa’da tutamıyoruz. Manisa’da Üniversite var ama Öğretim üyelerimizin çoğunluğunu Manisa’da tutamıyoruz. Bunun nedenini Tüm Manisa biliyor. Şehrimiz hala konaklama, sosyal yaşam alanları, sanatsal-kültürel faaliyetler konusunda yeterli gelişmeyi sağlayamadı.
MANİSA TURURİZİM ŞEHRİ OLABİLİR Mİ?
Manisa Şehzadeler şehri olması, tarihi mirası, kültürel değerleri, coğrafi yapısı ve doğal güzellikleri ile turizm şehri olabilir. Sağlık turizmi, Doğa turizmi, inanç turizmi, tarım turizmi, festivaller, fuarlarr ve kongre şehri olabilir.
NE YAPMALI?
Önce başaracağımıza inanmalıyız. Sonra ısrarla inancımızı toplumun tüm kesimlerine yayarak bilgilendirmeliyiz. Her kesimden Manisa’lının sahiplenmesini sağlamalıyız. Bilimsel projeler ışığında uzman  ekip çalışması yürülerek başarırız.
Hadi hayırlısı...