Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

14 MAYIS 2023´ÜN ÖNEMİ

 14 Mayıs 2023 seçimleri Türkiye için önemli. İşçi ve emekçiler açısından bu seçim çok daha önemli.  1980 öncesi işçi ve emekçilerin kazanımlarına hak ve özgürlüklerine 12 Eylül cuntası askeri olarak müdahale etti. Baskıcı, sömürücü anayasa belirledi. Özal hükümeti ile başlayan sermayeden yana uygulamalar bugüne kadar devam etti. Sosyal siyasal haklardan yoksul, baskıcı, sömürücü, ayrımcı politikalar ile yoksul halklar açlığa, yoksulluğa sefalete taşındı.

Bu nedenle, emek ve özgürlük ittifakı tarafından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerini ayrı ayrı ele aldı.

Türkiye gelişmelerini elbette kendi dinamikleri ile ortaya çıkmıyor. Bu dinamizm küresel sermaye işbirlikçiler aracılığı ile bağlı, bağımlı ve etkisi altında. Türkiye yoksul halklarının işçiler ve emekçi adaylarını seçmesi küresel sermayenin Türkiye üzerinde sürdürdüğü ekonomik ve siyasi kuşatmasının gücünün kırılmasın, iktidarlar ile bağlarının koparılması işçi ve emekçilerin adaylarının parlamentoya daha çok sayıda girmesine bağlı. Dünyanın yoksul ülkeleri üzerinden küresel sermayenin saldırıları ve saltanatına karşı atar damarlar vücutta başkaldırı ve direnç yaratıyor.

Ukrayna savaşı, Ortadoğu karmaşası, Amerika, Çin, Rusya ve AB’nin pazar savaşlarının, emperyalist kuşatmanın Türkiye’de mevzileri dağıtılmalı. Yerli üretim hayata geçirilmeli.

Cumhur ve Millet ittifakları sermaye, cemaat, tarikat ağırlıklı milletvekilleri adaylarından oluşmakta. Ata ittifakı; ırkçı, ayrımcı söylemleri ve bölücü yüzünü gizlemiyor. Millet, Cumhur ve Ata ittifakı adayları Türkiye’yi gelecekte daha baskıcı, daha sömürücü, daha çok yoksullaşmaya sürükleyeceklerini geçmiş uygulamaları ile tescillenmiştir.

Cumhur ve Millet ittifakının sermaye güçleri, medya olanakları, mevki makam, devlet imkanları üzerinden yürüttükleri seçim kampanyaları ekmek, aş bulamayan yoksullara, evsiz kalan depremzedelere, işsizlere, geleceklerinden kaygılı gençlere umut olamadıkları ortada.

Cumhur, millet ve Ata ittifak partileri Türkiye halklarınınım ortak temel sorunlarının çözümünden öte, Türkiye yoksul halklarının ulus, inanç, milliyet, mezhep duyguları üzerinden meydanlara çıkıyorlar. Toplumu kendi sorunlarından kopararak; ayrışmayı, çatışmayı, kamplaşmayı körüklüyorlar.

Umutsuzlara umut olmak!

Emek ve özgürlük ittifakı yoksul halklar içinden çıkan kendi adayları ile kendi sorunlarına çözüm yaratma üzerinden kampanya yürütmekte. Üretimden gelen sınıf gücünü yönetimine taşıyarak: Sosyal siyasal hak ve özgürlükler, eşit gelir dağılımı, eşit paylaşım, sosyal devleti hedefliyor.

Halkın gücü sermayenin gücünden daha çok güçlüdür.

Ülkeleri inşa eden, ülkelerin yaşam çarkını döndüren insanın emek gücüdür.  Emeğe sahip çıkmak, insan onuru ile yaşamak özgürlük, demokrasi ve sosyal devlet olmaktır. Üretenlerin aynı zamanda yönetmesi ülkelerin ekonomik siyasi bağımsızlığı ve halkın iktidarıdır.

Emek ve özgürlük

İrade, inanç ve direnç üzerinden şekillenen, üreten ve yöneten olunmalı. Ülkenin söz ve karar vericileri arasında yer alarak, halkların kürsüsünü kullanmak için, çoğalarak güçlenme, üretim gücünü yönetime taşıma hedeflenmeli.

Yeşil Sol Parti bileşenleri adayları ve seçmen bu inanç, bilinç ve kararlılıkla çalışma sürdürülmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder