Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

YEREL YÖNETİMLER İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE!

 Dünya:

Dünya zenginliklerini, donanımlı orduları ve nükleer silahlarıyla elinde bulunduran küresel güçler, yeni ticari yöntemleriyle insanlığı açlığa yoksulluğa sürükleyerek, yeni pazar hedeflerine ilerliyorlar.

Rusya-Ukrayna savaşı, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Asya ülkelerinde sömürüler, çatışmalar, katliamlar, işgaller, devam ediyor.

Gazze kan gölü!

Kapitalizm kendi yoksul ülke halklarını ve ikinci ve üçüncü ülke diye adlandırdıkları arka bahçelerine çevirdikleri ülke halklarını inim inim inletiyorlar. Halaç pamuğu gibi attıkları; Afrika, Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkelerinde savaşları, yoksullukları, açlıktan ölümleri seyrediliyorlar.

Avrupa ülkelerinde hak gaspları sürerken, göçmenlere karşı ırkçılık, Müslümanlara karşı İslamofobi yükseltiliyor.

Türkiye:

Ülke toprakları, limanlar, ormanları, akar suları, sanayi bölgeleri, tarım alanları…, küresel güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine pazarlanıyor.

Hak, hukuk, yasa, adalet uygulamaları toplumda tartışılıyor. Grevler, direnişler, gösteriler, STK, meslek ve akademik odalar örgütlülüğü, mitingler yasaklanıyor.

Çalışanlar, emekliler, köylüler, işsizler barınma beslenme girdabındalar. Gençlik eğitim, sağlık güvencesinden yoksun. İş bularak çalışma umudunu yitirmiş olacak ki yurtdışına kaçışlar yoğunlaştı.

Memleket bu haldeyken!

Futbolcuların milyonlarca dolarların A4 kağıtlarına kayıtlı çantalarla taşındığı fon skandalları, fenomenlerin güzellik merkezleri aracılığı ile kara para aklıyorlar tartışmaları… ülke gündemi belirliyor.

Baronlar cirit atarken, üçüncü kademe mafya çete üyelerine operasyonlar düzenlenerek moral dağıtılıyor…

Çözümsüzlük, kuzuları kurtlara yem ediyor.

Yıllarını “askerler, cemaatler darbe yapar” beklentileriyle geçirenler yanıldılar. “AK Parti bölünür” umutları ile yaşayanlar yaşlanarak Alzheimer oldular. “Cumhurbaşkanı hasta, görevden çekilirse AK Parti dağılır…” hayalleriyle uyuyanlar, her seçim döneminde salavat getirerek uyanıyorlar.

Mecliste grubu bulunan muhalefet partileri kâğıttan gemiler yaparak, şişelerin içine dileklerini yazarak denize bırakıp umutlarının yeşereceklerini sanıyorlar.

Sağcı, ırkçı, muhafazakâr partiler ile ittifak, işbirliği Türkiye yoksul halklara insanca yaşam sağlamadı, sağlamaz, sağlayamayacak!

Sonuç!

Hak ve özgürlükler için toplumsal mücadele, yerel yönetimler için Demokrat, Sosyal Demokrat, Devrimci, Sosyalist, Komünistlerin güç birliği sağlanmalı.

Tüm diğer girişimler hüsrandır!

Yeni Fikri Sönmezler ancak faşizme, emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı birlikte mücadele edilerek ortaya çıkartılır.

Hadi hayırlısı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder