Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

AVRUPA´DA IRKCI HAMLELER!

 ABD’nin 20 Mart 2003 Irak’ta başlayarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin işgal ve çatışmaları ile devam eden kaos sonrası Avrupa’ya göç dalgası başladı. Suriye savaşı ile yoğunluk kazandığında Avrupa ülkelerinde “göçmenlere” yönelik ırkçı kampanyalar başladı.

Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya, Hollanda, Belçika’da “göçmen” karşıtlığı güçlendi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa ülkelerine gelen göçmenlere karşı “göçmen” kimliği yerine inançları öne çıkarıldı. İslam karşıtı propaganda yürütülerek İslamofobi güçlendirildi.

Alman, Fransız, İtalyan Askerlerinin Ortadoğu’da, Kuzey Afrika ülkelerinde ne işi var? Denilenler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen göçmenlere “Avrupa ülkelerinde ne işiniz var?” Diyerek göçmen düşmanlığı ırkçı gerici kampanyalara dönüştürülüyor.

Özellikle Almanya ‘da Türk göçmenlerin sayısı diğer ülke vatandaşlarından açık ara önde. Sadece savaşların, çatışmaların değil, ülke halkları yoksullaştığında ülkelerini terk ettiklerini görüyoruz.

Avrupa ülkeleri son 20 yıldır ekonomik ve siyasal çıkmazlarını “göçmenler” üzerinden bertaraf ediyorlar. STK örgütlülüğünün güçlendiği, sendikaların hükümetler ile göz göze geldiği anda, göçmen sorunu gündeme alınarak, halklara korku yayarak, gerici ırkçı partiler iktidara taşınıyor.

Irkçılık güçlendiğinde sol sosyalist partiler iktidara taşınarak kendi çıkmazlarında suyu bulandırarak yeni hamleler için nefes alıyorlar.

Avrupa ülkelerinde yaşanılan işsizliğin, hayat pahalılığının, hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının sebebi basın yayın yolu ile sürekli gündemde tutularak göçmenler gösterilmekte.

Hak ve özgürlüklerin budanarak işçilerin zor koşullar altında düşük ücrete çalıştırmalarına karşı gelişen mücadeleye “yabancı işçi” getirtilerek yerli işçilerin mücadelesi başarısızlığa uğratılıyor.

Ucuz iş gücü, emek sömürüsü üzerinden getirilen” yabancı” işçiler ile ülkelerin işsiz halkları karşı karşıya getiriliyor.

Hadi hayırlısı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder