Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

SEÇİM Mİ? SAVAŞ MI? GEÇİM Mİ?

 

Seçim mi?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sürecinde iktidar partisinin seçim vaatleri ülke ve ülke yoksullarının ortak sorunları, taleplerinin çok uzağında.

İktidarın, 21 yıllık geçmişinde ortaya koyduğu tutum işçi ve emekçilere güven vermedi. İktidarın övgüsü: Köprüler, yollar, tanklar, uçaklar, arabalar, gemiler….

Bütün bunlar kime ne kazandırdı? Elbette, sürekli Köprü ihalesi, yol ihalesi, kamu ihalelerini alan işverenlere kat ve kat sermaye kazandırdı.

Peki, bir gün çalıştığı yevmiyesi ile 1 kilo baklava veya bir kilo et alamayan emekçiler açısından yol köprü ne ifade eder?

Hiç!

İzmir’de yaşayıp, İstanbul otobanı ve Çanakkale köprüsünü gelir yetersizliğinden dolayı ömrü boyunca kullanamayan, ancak vergileri ile geçmediği yol ve köprü parasını ödeyen Cemile teyze için yol köprü ne ifade eder?

Hiç!

Televizyonda, gazete sayfalarında gördükleri köprü ve yol yoksullar için ne ifade eder?

Hiç!

Elbette yollar köprüler ülke kalkınması açısından yapılmalı. Ancak yapılan yol ve köprülerden eşit gelir dağılımı olan ülke halklarının tümünün geçme olanakları olmalı.

Dünyada teknoloji gelişirken, elbette küresel sermaye işbirlikçileri aracılığı ile Türkiye pazarına giriyorlar. Türkiye üretmekten öte tüketim ülkesi oldu. Ülke 20 yıl, 10 yıl öncesinde olmayıp bugün olanlar ile değerlendirilmemeli. Dün İGS takım giyin Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Milletvekilleri bugün dünyaca ünlü markalardan giyiniyorlar. Bu değişim Türkiye’nin kalkınması mı oluyor?  İki yıl sonra herk tarlasına dönen, çevre düzenlenmesi ve doğa uyumu olmayan otoban Türkiye’nin prestiji mi? Gelişmiş ülkelerde yaz sıcağında serin kalıp erimeyen, kış soğuğunda sıcak kalıp donmayan sistemler ile ülkede yaşayan her vatandaşın ücretsiz kullandığı otobanlar yapıyorlar.

Savaş mı?

Erdoğan: Şimdi bay bay Kemal’in yanındakilerle beraber bunlar emri nereden alıyor? Kandil’deki teröristlerden alıyor. Biz de emri Allah’tan alıyoruz.

Binali Yıldırım: Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir. Bu seçim, PKK bölücü terör örgütünü, FETÖ terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı milli ve yerli liderin seçimidir. Bekir Bozdağ: 14 Mayıs seçimi gecesi Kılıçdaroğlu kazanırsa muhalefetin bunu şampanyalar patlatarak, Erdoğan kazanırsa da taraftarlarının temiz alınlarını şükür namazı için secdeye koyarak kutlayacaklar.

Süleyman Soylu: 14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir.

AK Parti Çankırı Milletvekili adayı Salim Çiftçioğlu: Erdoğan’ı üzecek hareket yapanların kulağını koparırız.

Ülke bağımsızlığı, darbe, terör, yabancı güçler tehlikesi…, kozu iktidar çevrelerince sahaya sürüldü.

Meydanlarda; iftira, vaat, tehdit ve seri yalan naraları atılarak korku körükleniyor.

Din, mezhep, ulus, milliyet üzerinden sürdürülen seçim kampanyası yoksul halkların iş ekmek özgürlük talebinin çok uzağında. Kışkırtma, ayrıştırma, tehdit… yoksul halklar etkilenmiyorlar, korkmuyorlar…!

Geçim mi?

Emekçiler açısından: Emek ve özgürlük ittifakı İş, Ekmek, Özgürlük talepleri ile yoksul halkları filli olarak seçim çalışmalarına katıyor. Kurtarıcı bekleme yerine, açlık ve yoksulluk içinde yaşayan halklar kendi hak ve özgürlükleri için mahallelerde, iş yerlerinde, köylerde, okullarda, sokaklarda seçim çalışmaları yürütüyorlar.

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ikinci yüzyıl olarak adlandırdığı sürecin hedeflerini ortay koyarak rüzgârı arkasına aldı.  Söylemleri güven verirken, seçmen desteğini yakaladı. 21 yıl sonra muhalefet seçim meydanlarında seçmenlere umut oldu. Kılıçdaroğlu, bugün önünde durduğu rüzgârın tersine döndüğünde rüzgâra karşı yürüyerek kararlılığını seçim sonuçlanana kadar sürdürdüğünde seçmen güvenini sarsamayacak gözüküyor.

Sonuç olarak

Tüm tehdit, darbe, savaş, çatışma senaryolarına yoksul halklar ilgi göstermiyor. Korkularını Pazar yerinde soğana, patatese dokunarak yendiler. İşçi ve emekçiler, yoksullar, gençler, kadınlar: Farklılıklarına hoşgörü göstererek birlikte yaşamlarını, ayrışmaya karşı dayanışmayı güçlendirerek özgürlüklerini ve ülke bağımsızlığını   Birleşe Birleşe Kazanacaklar.

Hadi hayırlısı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder