Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

KENDİNE MUHALEFET!

 Mecliste grubu bulunan muhalefet partileri ağız birliği etmişçesine “İktidar partisi yıllardır hükümet varlığını sürdürüyor, bir türlü muhalefete düşmüyorlar.” diye homurdanıyorlar.

Haksızlar mı?
Haklılar!
Hile yapıyorsunuz, sermaye sizin yanınızda yer aldı. Biz zayıfız kaldık, oyundan çekiliyoruz” küsüp oyundan çekilmen hakları var.
Onlarca yıldır iktidar olanlar.
Onlarca yıldır muhalefette kalanlar.
Dile kolay, onlarca yıl!
Onlarca yıldır, vicdan edip, bir defa olsun muhalefet partisine “ buyurunuz, bir dönem de siz iktidar olun. Biz muhalefette kalalım.” Demediler. İktidar olmak bu kadar mı vazgeçilmez?
İktidar olmak!

Muhalefet gece gündüz iktidar olmak için yanıp tutuştuğunu söylüyor. Ancak bacalarında duman gören yok. . İktidar hedeflenerek çıkılan yolculukta, dirlik olmayıp, birlik bozulunca iktidar olma yolunu bulunamıyorlar?
İktidar olma niyetlerini Allaha havale ediyorlar.
İktidar partisi içinde ayrışma olması, genel başkanının sağlık sorunundan ayrılıp partinin dağılması, her hangi bir gücün darbe yapması için dua ediyorlar.
İktidara, tek adam rejimi, anti demokratik yönetim suçlamasında bulunuyorlar. Diktatör diyenler bile çıkıyor.
İktidara sitem edenler!

Millet vekilleri, belediye başkanları:

Mecliste grupları bulunan muhalefet partilerinin 20 yıldır milletvekili, belediye başkanı olan mensupları var. Bir defa iktidar olmayı görüp bir daha aday olmayacaklarını söylüyorlar. Muhalefet partilerinde uzun yıllar milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmalarının suçlusunun iktidar olduğunu beyan ediyorlar. Sakın bu tutumlarını, koltuk sevdası veya bencillik sanmayın. Partilerini iktidara taşıyıp gözleri açık gitmemeleri için kahır çekiyorlar.
Genel başkanlar:

Onlarca yıldır genel başkanlığı keyiflerinden mi yapıyorlar? “Partiden, dürüst, namuslu, haram yemeyen, adaletli biri çıksa, vallahi de, billâhi de, tallahi de genel başkanlığı ona bırakacağız” diyorlar.
Genel başkanların söyleminden yola çıktığımızda; partilerinde onca milletvekilinden bir tane; dürüst, adil, haram yemeyeni bulmakta zorlandıklarını görüyoruz.
Düşünsenize, onlarca milletvekili olan parti içinde genel başkan mercekle , namuslu, adaletli, haram yemeyen milletvekili arıyor, bulamıyor.
Bu nedenle, muhalefet partilerinde, namuslu, çalmayan, adaletli milletvekili bulup, genel başkan koltuğunu teslim etmek için “kuluçka dönemi” uzun olur.
Parti içi demokrasi mi?
Muhalefet parti genel başkanların parmak işareti ile Milletvekili, belediye başkanı adayı olacakları belirliyor. PM, MYK’ya girecekleri atamaları demokrasinin gereği mi oluyor?
Hayda!
Seçmenden gelen saçma soruya bak!
Genel başkan, onlarca milletvekili içinde namuslu, adaletli, haram yemeyen…, genel başkan olacak nitelikte milletvekili bulamadığını söylüyor. Bu niteliklere sahip olmayanların iradelerine partiyi nasıl teslim eder? Bunlarla uğraşmanın ne demek olduğunu bilen var mı?
Seçmece!
İş insanı, mevki sahibi, oy deposu milletvekilli, belediye başkan adayları.
Eş, dost, akraba milletvekilli, belediye başkanı adayları.
Sevgili ,metres, iman nikahlı hatun milletvekilli, belediye başkan adayları.
Kadrolu milletvekilli, belediye başkan adayları…
Parti yönetimi ne yapsın?
Eş, dost, akraba, sevgili, metreslerin…milletvekili, belediye başkan, PM, MYK adaylığı baş vurularını red mi etsinler?
Haksızlık, adaletsizlik, anti demokratik uygulama olmaz mı?
Olmaz olur mu?
Bal gibi olur!
Yaşasın parti içi demokrasi!
Neymiş: İşçilerin, emekçilerin, gençlerin, köylülerin, üreticilerin, mesleki ve akademik odalar…, temsilcilerini belediye başkan adayı gösteremiyor, TBMM’de temsilcileri yokmuş!
Adayları genel başkan ve parti kurmayları belirliyormuş. Partide tahsildarlar adaylardan Dolar, Euro üzerinden tarifeli bedel alıyorlarmış. Seçmen iradesi olmadan, para vererek milletvekili, belediye başkanı adayı olunmazmış!
Bin ah işitmek!

Ülken para biriminden almıyorlar, Dolar, Euro alıyorlar.
Parti seçmenine ne zararı var?
Parti yöneticilerinin, Avrupa, Amerika bankalarında Euro, Dolar hesaplarının, yatırımlarının olmadı kim için?
Kuşkusuz, partinin itibarı için!
Farzımuhal, partiye yabancı heyetler ziyarete geldiler. Parti yönetiminin itibarlı ekonomik gücü olmayınca halimiz nice olur?
Eurosuz, Dolarsız parti kurmayı olur mu?
Olmaz!
İtibara laf söylemek, sorgulamak, emekli, asgari ücretli, işsiz parti seçmenin haddine mi!
Seçmense seçmenliğini bilecek. Vatandaşlık görevi gereği oyunu kullanıp, kendi işlerine bakacaklar, biz de parti işine bakacağız.
Muhalefetin bir birini yemesininin kime ne zararı var?
Sitem,
Muhalefet seçmeni bir oy veriyor, bin tane laf söylüyor.
“Siz de iktidar seçmeni gibi olsanız, muhalefette kalmaz, şimdiye iktidar olurduk.
Aklımız yettiğinden bu güne muhalefet milletvekili olduk. Saçlarımız ağardı , hala muhalefet koltuklarında milletvekili olarak iktidar olmayı bekliyoruz.
Bu eziyete için katlanıyoruz?
Seçmen için!
Bizim seçmenimiz de iktidar partisi üyesi olmayı tatsın diye.
Hadi hayırlısı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder