Ali Gültekin

14 Mart 2024 Perşembe

GENÇLİK KURTARICI ARAMIYOR

 Cumhur ve Millet ittifakı içinde yer alan partiler ve Cumhurbaşkanı adayları 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençliğin oylarının belirleyici olacağını söylüyorlar. Bu partiler milletvekili ve Cumhurbaşkanı adaylarına gençlerin oyunu istiyorlar. Gençler için gelecek vaat ediyorlar. Gençlerin partilerini desteklemesini, oy vermelerini istiyorlar. İktidar olduklarında gençliğin sorunlarını çözeceklerini vaat ediyorlar.

Bu partilerin gençlere yaklaşımların sorunlarından soyut, aynı zamanda duyarsızca ve vefasızlık içeriyor. Özünde, bu partiler için seçim olmadığında gençlerin bir şey ifade etmediğini parti yönetimleri ve milletvekilleri profillerine bakınca çok net görebilirsiniz.

Bu partiler 14 Mayıs 2023 seçimler için yakın geçmişte milletvekili adaylarını belirlediler. Seçime girecekleri adayların içerisinde gençlik yok. Partilerde, 10 saçları boyalı yaşlılar partiyi sahiplenip milletvekillerini sürdürüyorlar. Koltuklar sahiplenilmiş, milletvekilliği meslek haline getirilmişler. Gençlerin bu partilerde milletvekili olabilecekleri ne sermayeleri var, nede siyasi nüfusları. Gençler bu partilerde seçim çalışmalarına katılıp, partilerin hamallığını yapsınlar isteniliyor.  Saçları, kaşları bıyıkları boyalı yaşlı milletvekilleri seçilip koltuğa oturduklarında, seçim süreci bitiyor, gençler tekrar geçim derdine düşüp, yoksul yaşamlarına devam ediyorlar.

Gençler kurtarıcı aramıyor

Türkiye ve dünya siyasetine hâkim, üç beş yabancı dil bilen; işçi genç, akademisyen genç, işsiz gençler Cumhur ve Millet ittifakı milletvekili listelerinde neden yoklar?

Gençlere parti yönetimlerinde, milletvekili seçimlerinde yer vermeyen parti yöneticileri, hangi duygu ile gençlerden oy istiyor? Hangi mantık ile gençlerin sorunlarını çözecekler.

Gençlerin hakkını 70’li, 80’li yaşlarda yıllardır milletvekili olanlar mı savunacak?

Genç milletvekillerine alan açmayan partilerin gençlik meselesi olur mu? Gençlik duyarlılığı olur mu?

Cumhur ve Millet ittifakını oluşturan partilerde Genel başkanların iki dudağının arasından çıkan isimler ile oluşan milletvekilliği belirlemelerde gençler yok!

Gençlik geleceğini belirleyecek.

Gençlik geleceğine kendi sorunları, talepleri üzerinden işyerlerinde, okullarda, köylerde, yaşamın her alanında kendi örgütlülüğü ile belirleyecek.

Emek ve Özgürlük ittifakı içinde işçi çalışmaları, Parasız, Özerk, Bilimsel Eğitim mücadelesi, Meslek Odalarında hak ve özgürlük mücadelesi, Sivil Toplum Kuruluşları çalışmaları içinden gelerek Milletvekilli adayı olan gençler geleceğini inşa etme mücadelesini meclise taşıyacaklar. Sorunlarına kurtarıcı arama yerine kendi sorunları ve talepleri için kendileri mücadele edecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi yönünde oy kullanacak olan gençler, milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük ittifakı milletvekili adayı genç yoldaşlarını destekleyerek meclise taşıyacaklar, taşımalılar.

Hadi hayırlısı...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder